Se alla

Om att orka lite till när man är trött

Fredag 24 augusti 2018

Det är fortfarande högtryck i Sverige. Kanske inte om man tittar ut genom fönstret och ser att det regnar, utan mer i valrörelsen.

Det är också ganska slitsamt i politikens värld som är ganska ny för mig. Man ska vara med i debatter som man vet om. Man ska också vara med i debatter som man inte vet om. Inte lätt att veta när man inte har fått någon inbjudan. Ibland går min kritiska sida in och undrar om det är så att någon försöker undanhålla information eller bråka med en.

I Liberalerna Norberg har vi nya varit aktiva sedan i maj. Vi har träffats regelbundet och diskuterat politik. Jag har fått nya vänner. Det är jag tacksam för. En hel del har gått snett. Här kommer en klagosång över det.

Postboxars regler borde ses över

Tidigare partimedlemmar har nu ett konkurrerande parti. Det i sig är ju helt okej. Problemet är att när de var aktiva i vårt parti så angav de en postbox som adress. Gudarna ska veta att det inte är lätt att hantera det. Jag har försökt ändra så att posten kommer till mig. Hör och häpna – då sa adressändring nej. Till boxen kommer nämligen post till flera andra företag så då kan inte jag ändra det.

Då skulle man vända sig till den som delar ut posten. Vem är det då? Jag gissade på ett känt företag och efter en halv dag i telefonkö med olika personer inom företaget fick jag prata med en kille från Fagersta som faktiskt verkade bry sig om mitt ärende. Vi har nu kommit överens om att Liberalerna Norberg ska få posten till min adress. I övrigt går det inte att göra något åt saken. Det här skulle ju kunna vara en anledning till att vi inte får alla inbjudningar…

Tillstånd för kampanjande

I Norberg måste man ha tillstånd för att kampanja. Det vet inte alla partier om här. Vi liberaler vill göra allt rätt och riktigt och skickade in vårt första tillstånd i början på juli. Inget svar. Den 28 juli började jag ana ugglor i mossen och kontaktar då polisen för att ta reda på hur det går. Då har mitt brev (snigelbrev) inte kommit fram alls, trots att jag postade det utanför Ica i Norberg vilket är något mer tillförlitligt än min närmast postlåda ute på landet.

I vilket fall som helst var tillståndet då i stort sett inaktuellt och det var bara att börja om. Ny ansökan, via nätet denna gång, och iväg till Fagersta för att betala in så att polisen kan hantera ärendet (VARFÖR kan man inte betala det via polisens hemsida?). En ny fråga uppstod i samband med detta, om affischering. Polisen sa en sak och kommunen en annan. Jag valde till slut att lyssna på det som var mest gynnsamt för oss.

Utskick

Vad gäller utskick så valde vi, efter diskussion, att anlita ett företag för att dela ut vårt utskick. Norberg är geografiskt ganska spretigt så det är viktigt att alla får. Utskicket skulle vara utdelat måndag 20/8. Hade det varit det så hade vi varit nöjda för då folk fått det före förtidsröstningen. Då visar det sig att Karbenning och Olsbenning har fått fel utskick. De har fått Fagerstas. Fragg, Halvarsbenning, Olofsfors, Bråfors och delar av centrala Norberg hade inte fått alls. Problemet är inte bara att dessa områden inte fått utskicket i tid, utan också att det material som vi fick extra har gått åt så vi har inget att dela ut. I skrivande stund är det fredag och idag trycker vi upp eget material.

Kavla upp ärmarna

När det blir många motgångar på kort tid, gäller det att orka lite till. Istället för ge upp, så kavlar vi alla upp ärmarna och hittar nya vägar. Det är också det som har präglat liberalismen genom tiderna. Man står upp för de svaga. Man står upp för förändring och man ger sig inte utan orkar lite till när det går tungt…//Liane