Se alla

Om att inte bli bjuden

Fredag 31 augusti 2018

Bjuden eller inte bjuden?

Det är mycket som pågår under ett valår. Det är inte utan att konspirationsteknikern vaknar i mig. Det har varit en del debatter. Den senaste, på NVU, ställdes in i all hast. För min del innebar det inte så mycket mer än en förlorad chans för oss i Liberalerna Norberg att berätta hur vi tänker göra Norberg till ett hållbart samhälle.

Det som ligger och gnager i bakhuvudet är mer att vi inte ens fått en inbjudan. Jag tillhör en kanske minskande skara personer som läser igenom all reklam som kommer hem. I ett av de där bladen man får fick jag se att kommunpolitiker både från Norberg och Fagersta skulle vara med i en debatt som Naturskyddsföreningen skulle anordna. Det hade jag ingen aning om och ändå är jag ordförande i vår förening.

Var tog inbjudan vägen?

Jag började luska i det där för att ta reda på varför vi inte fått någon inbjudan. Ingen i styrelsen har fått någon inbjudan. Från Norbergs Naturskyddsförening menar man att vi inte tackat ja. Själva inbjudningarna skulle komma via kommunchefen. Det verkar han inte veta något om. Jag kontaktade Naturskyddsföreningen i Fagersta och fick reda på att det var direktionen som satt stopp för debatten eftersom det i så fall skulle komma in folk från allmänheten och blandas med gymnasieeleverna och att det inte var så säkert för de senare.

Återstår att se

I nästa reklamblad jag läser är det NVU själva som har ställt in debatten. I Fagersta-Posten skrivs insändare av de lokalpolitiker från Norberg som har fått inbjudan, och hunnit förbereda sig för debatten, och de är så klart missnöjda över att den inte blir av. Det är inte lätt att vara klok i dessa tider… Vad som hänt återstår att se. Om vi saknas på fler debatter så kan det här vara en orsak.//Liane