Se alla

Sossarna är ute och cyklar

Vi kör om er på slutet...

Tisdag 12 juni 2018

Jag och gubben körde Halvvättern den 10/6 i år. Iklädd liberalernas funktionströja (=jag) blev vi omkörda av väldigt många cyklister (läs – vi var inte snabbast…) både en och två och tre gånger.

Det var en man där, iklädd svarta cykelkläder, som fick syn på min tröja och absolut kände att han var tvungen att ”ligga före Liberalerna”. Jag tror således att han inte var liberal. Jag svarade bara vänligt att ”vi kör om på slutet”. Mannen låg framför oss – vi körde om så han låg bakom – och sedan körde han om oss, och sådär höll det på mil efter mil. Jag tror att han fick bättre tid i år än någonsin…

Förvånansvärt många socialdemokratanhängare cyklade förbi med glada tillrop. Det var lika trevligt varje gång. Mest minns jag en liten klunga bestående av två män och en kvinna. De cyklade förbi oss och hejade på. Vid nästa depå stannade de längre än vad jag och min man gjorde, varpå de körde om oss en gång till. Jag sa hela tiden ”vi kör om er på slutet” när de passerade. Därför var det extra roligt när samma sak hände även i nästa depå. Ny omkörning, och nya glada tillrop.

När det var ungefär en mil kvar led Liberalerna Norberg ganska mycket… Trötta och slitna kämpade vi oss meter för meter i obeskrivlig hetta och med rätt ont i baken. Då hade tidigare nämnda klunga stannat för xxx-paus. Vi cyklade förbi och tjoade ”titta vem som ligger först nu” och gissa vilka som cyklade förbi en gång till, ganska nära mål?

Okej – vi tog inte den klungan på slutet – men mannen i svart; han körde vi om och det kändes lite som en vinst!

”Vi kör om er på slutet” – en uppmaning

För mig är det viktigt att Liberalerna dyker upp i olika sammanhang. Detta är en uppmaning till er alla liberaler därute. Ta på er tröjor så att det syns vad ni röstar på. Våra opinionssiffror ligger stabilt men vi behöver bli fler! Vårt ”lopp” inför valet har redan börjat och det är dags att få fler i vår klunga. Till er andra partier – ”vi kör om er på slutet”.//Liane